KATAHDIN 
Beskyttelsesutstyr for hund.


Firmaet Katahdin fra USA er markedets ledende produsent av utstyr/klær for frost og kuldebeskyttelse hos hund. Deres patenterte produkter blir rost opp i skyene av de som bruker dem, og senest under Finnmarksløpet 2006 her i Norge fikk man virkelig se fordelen med å ha tilgang til disse produktene, og ikke minst oppleve de problemene som kan oppstå hvis man ikke har de riktige produktene for å kuldebeskytte hundene sine.

Da Fyrst Albert av Monaco kjørte til Nordpolen med hundespann våren 2006, tillegges produktene fra Katahdin i kombinasjon med våre egne TROLL DogSport varmedekken stor ære for at ekspedisjonen gikk smertefritt for hundene

 

Bildet viser et hannhunddekken av typen Dog Coat med urinal for. Katahdin Dog Coat
Hundedekken med heldekkende buk som beskytter hundens buk, patter, pung, penis etc. både mot kulde og forfrysninger. Tas på nedenfra og festes over ryggen med borelås.
Egne hannhund og tispe modeller med urinal for uproblematisk urinering med dekkenet på og i fart.
Dekkenet er også egnet til jakthunder og andre raser som er utsatt for sterk kulde eller har behov for beskyttelse mot dette.

Finnes i  S-M-L-XL både for hannhund og tispe. Bildet viser et tispedekken av typen Belly BlanketKatahdin Belly Blanket
Belly Blanket
beskytter i likhet med Dog Coat buk, patter, pung, penis etc.
Tas på nedenfra og lukkes over ryggen med borelås.
I motsetning til Dog Coat dekker Belly Blanket ikke ryggen. Belly Blanket er derfor ved bruk alene mere en beskyttelse mot forfrysning enn mot kulde, og kan på grunn av luftingen på ryggen brukes på spesielt utsatte hunder med dårlig pels i buk, utsatte patter etter kull, eller hunder som tidligere har vært utsatt for forfrysninger, selv om temperaturen ikke er ekstrem.

Egne hannhund og tispe modeller med urinal for uproblematisk urinering med dekkenet på og i fart.
Finnes i  S-M-L-XL både for hannhund og tispe. SIZE
LENGTH /Lengde
WEIGHT (lb)/ Vekt
S
18" = ca. 45,7 cm
45 and less = 20 kg eller mindre
M
19" = ca. 48,3 cm
45 - 55 = 20 kg til 25 kg
L
20" = ca. 50,8 cm
55 - 65 = 25 kg til 30 kg
XL
21" = ca. 53,4 cm
65 and up = 30 kg og større
               Tabellen gjelder både for dekken og belly-blanket fra Katahdin. For informasjon om bruk og tilpassing av
                              dekken og belly-blanket finner du dette nederst på siden.


Katahdin Shoulder Warmer
Skuldervarmere bidrar til å holde musklene i skulderpartiet varme under pauser, og motvirker stivhet og såre muskler.
Brukes ofte sammen med Algyval . 
Det er sydd inn egne lommer for plassering av "håndvarmere" slik at disse holdes på plass, og gir hunden den best mulige pleie og restitusjon på sjekkpunktene.
For hunder som er spesielt utsatt for stive skuldre, eller som har pådratt seg dette underveis på løp eller trening kan skuldervarmeren brukes med "håndvarmere" på sjekkpunkt og uten "håndvarmere" under arbeid på sporet.
En størrelse som passer alle hunderKatahdin H.R.P. T-shirt
(H.R.P.)T-skjorte, er laget for å hjelpe de hundene som er utsatt for gnagsår av selene. Denne "T-skjorta" tas på hunden under sela. Beskytter også bryst og musklene i øvre del av fremfot mot kulde og bidrar til å holde hunden varm i de store muskelgruppene i framkroppen.
For jegere som bruker produkter som f.eks Jegerens Superdekken eller andre "kroppskondomer" kan denne t-skjorta brukes under disse for å holde hunden varm selv om dressen blir bløt og kald i brystet av snø og vind.  
                                                Finnes i str. XS-S-M-L-XL
SIZE
 
WEIGHT (lb)
XS
S
 
38 and less = ca 17 kg eller mindre
38 - 45 = ca. 17 kg til 20 kg
M
 
45 - 55 = ca. 20 kg til 25 kg
L
 
55 - 65 = ca. 25 til 30 kg
XL
 
65 and up = 30 kg og større.
                     Tabellen viser størrelsene på T-skjorta utifra vekta på hunden. Tabellen er utarbeidet med tanke på Sledehunder

Tilpassing av Dekken og Belly-blanket. 
  • Størrelsen avhenger av lengden og eller vekta på hunden. Mål lengden fra toppen av skulderbladene til rota på halebeinet. Dekkenet har borelås stropper for å justere åpningen til bakbeina.
  • Åpningen til bakbeina bør være 3-5 cm større enn selve beinet. Hvis åpningen blir for "thight" kan det oppstå gnagsår. Hvis lengden på dekkenet er riktig men åpningen til beina er for trang må det spesialbestilles dekken.
  • Kontroler at tuppen på hundens penis er lokalisert i et ca 5 cm område (2") ved urinalen, slik som vist på bildet nedenfor. Hvis hundens penis er for kort/lang må det spesialbestilles dekken til denne.
  • Hver gang du tar på dekkenet må du kontrolere at hundens penis ikke kommer i klem. Hvis det oppstår gnagsår eller irritasjon i området rundt urinalen anbefales det å "fôre" urinalen med et stykke fleece etc.
  • Den borelåsen som er like forran tuppen på urinalen bør sitte "thight". Hvis denne er løs kan det komme urin inni dekkenet.
  • Kontroler hunden nøye for å se etter gnagsår eller gnissepunkter. (innsiden av bakbein, rundt forbein,...) Hvis det oppstår irritasjon/gnagsår kan det være at det må spesialsys dekken til denne hunden.


NB!! Bruk av disse produktene fritar ikke hundeeieren fra å se over og kontrollere hundene med jevne mellomrom. Under disse plaggene blir det stort sett varmere, tettere og fuktigere enn det som er vanlig slik at andre forhold kan dukke opp, slik som gnagsår. Det er derfor viktig at plaggene tas av når dette er mulig slik at både det og hunden får lufte/tørke hvis nødvendig.