SLEDEHUNDLENKER

Norske Sledehundlenker;
   
  Valdreshusky.com
ValdresHusky er sidene til Erle Frantzen og Gorm Engen. Erle og Gorm har i mange år vært en velfungerende duo der Erle har vunnet Finnmarksløpet begrenset klasse og siden kjempet helt i toppen i åpen klasse i de "2 store". Gorm skapte i 2011 stor spenning i Finnmarksløpet der han lå og luktet på medalje og til slutt kjørte inn til en glimrende 4. plass.


Jeppedalen.no
Jeppedalen.no er sidene til Kjersti og Per Mjærum som holder til i velkjente Jeppedalen i Hurdal. Per kjører seg stadig oppover på listene i de lange sledehundløpene og Kjersti er med som Norges mest ivrige handler. Jeppedalen.no er en av Norges beste på oppdatering av løpsresultater og slår ofte arrangørenes egne sider på dette.
   

teamkvam.no
Teamkvam.no er et samarbeidsprosjekt mellom brødrene Jørn (bosatt i Isfjorden) og Svein Kvam (bosatt i Trondheim). Jørn og Svein har i mange år tilhørt toppen av listene i 8-spann klassen og kunne i 2010 endelig klatre helt til topps under Femundløpet 400, etter en rekke 2-3 og 4 plasser i de "2 store" de siste årene.

   

Luftetur.no
Luftetur.no er hjemmesidene til Kjetil Haugersveen. Kjetil har trolig de mest allsidige sidene for friluftsliv på denne oversikten over lenker, da han kjører hund, sykler, padler, kjører ski, går på jakt, etc. etc. etc.RørosHusky
RørosHusky eies og drives av Torgeir Øren og Mary Amundsen.
Torgeir har i mange år vært blant de fremste konkurranse kjørerene i Europa og har kjørt med hunder siden 1975. Hundene er veltrente polarhunder av rasen Alaskan Husky. For tiden har de ca. 50 hunder disponible for turopplegget.
RørosHusky og Ormhaugen Gård ligger 8 km nord for Røros sentrum


     
Huskies.no
Fellesside for NØVEN HUSKIES som eies og drives av Berit og Øystein Megård,og GRØNÅS HUSKIES som eies og drives av Barbro Pedersen og Geir Arne Johnsen. Begge disse kennelene er å finne i Fauske. I tillegg til salg av hundefôr og utstyr kjører de selv sledehund både på tur og på høyt nivå i konkurranse
   
Canyon Huskies 
Roger Dahl, Mr. Finnmarksløpet himself og vinner av løpet i 2005 og 2011 driver kennelen Canyon Huskies helt nede ved elvebredden av Alta elva. Roger har "Norgesrekord" i fullførte Finnmarksløp, og deltar i tillegg nesten årlig på Femundløpet og Pasvik Trail. Roger gjennomførte også Iditarod i 1996.
       
   
Tromsø Villmarkssenter
På Kvaløya like utenfor Tromsø finner du Tromsø Villmarkssenter som eies og drives av Tove Sørensen og Tore Albrigtsen. Med et rikt tilbud på aktiviteter er dette en plass å besøke såvell sommer som vinter. Med "tett innpå 300" sledehunder på kennelen er de norges største aktør på hundekjøring for turister. Ferien er å kjøre Finnmarksløpet og i 2006 kjørte de Iditarod.

     
Stenmark Alaskan Husky        
Innholdsrike sider laget av "Norges høyeste sledehundkjører", Reidar Stenmark.
Reidar har opplevd både elg-angrep, og det marerittet det er å gå igjennom isen med hundespannet, og dette kan du lese om på sidene hans.


Nordenstam Hundeskole
Geir Nordenstam må kunne betraktes nærmest som en egen institusjon når det gjelder kursing av hunder og hundeeiere i Norge med sine mer en 30 år i bransjen. Geir har de siste årene fôret egne hunder med TROLL og er nå igang med et studieprosjekt på "Adferd fra fødsel og fremover i tid" på Siberian Husky.


       
Nina Skramstad
En av Norges 2-3 beste kvinnelige langdistansekjørere de siste årene. Nina og samboer Didrik Sand har 20-30 hunder på kennelen, og blant andre Tv-kjendisene Kayaq og Foss som har vært med på mange av eventyrene til Lars Monsen kommer fra Nina Skramstad. Sidene til Nina anbefales også besøkt under de store løpene da disse er blant de som er best oppdatert.


Sporbryter Sledehundkennel
Sporbryter Sledehundkennel, Ogndal, Steinkjer,12 mil nord for Trondheim.
Arrangerer alle typer aktiviteter med sledehunder fra times til ukesturer, samt lavvo-arrangementer. Forhandler også flere merker i utebekledning og utstyr.


    
Troms Basecamp 
Troms Basecamp kjører både Femund og Finnmarksløpet og tilbyr ukesturer i Finnmarka, Troms og Nordsverige som f.eks ukesturer fra Dividalen til ishotellet ved Kiruna. Ellers tilby de seilturer ved Senja, Skiturer i Lyngen, Senja og Dividalen, Kanoturer tverrs over Nordkalotten +++

        
Utenlandske Sledehundlenker;
MR-Koppel
Ros Mari Eklund produserer og selger hundeutstyr under merkenavnet MR-Koppel, samt forhandler TROLL hundefôr i sitt område. Sponser dessuten Robert Sørli med   endel utstyr i forbindelse med Iditarod satsningen. NETTSHOP på utstyr

  
Kipp DAmundsen E-shop
Engelskspråklig nettbutikk med tilhold og distribusjon i Sverige. Her finner der blant annet TROLL hundefôr og diverse utstyr fra Troll DogSport.


Just Houndy Kennels
Marc Permentier og Maryse Keppens  har flyttet fra belgia til Sverige, og har der etablert "Just Houndy Kennels". Marc & Maryse konkurrerer i sledehund sprint / mellomdistanse og satser på å nå Europa toppen i sine klasser.


    
            Camp Dannevall
Litt vest for Östersund og midt i Sverige har Kjell Dannevall bygd opp ett feriesenter litt utenom det vanlige. Her kan du leie ett hundespann, eller ha med ditt eget, du kan ri på hester, padle i kano, fiske, gå på jakt etc.etc.
 

        
Schlittenhunde-abenteuer
Owe Kozlowski jobber med turistkjøring i Tyskland. Owe har tidligere jobbet og bodd i Norge og harmange linker hit. Hundene fôres naturligvis på TROLL  :-)


     


z